De flesta förknippar kreditkort med möjligheten att samla allt man handlar till en och samma faktura som sedan ska betalas i slutat av månaden. Men många kreditkort har även en bonusfunktion. En bonus som kan vara så lönsam att det kan vara värt att skaffa kreditkortet enbart för att få bonusen.

Samtidigt skiljer det sig rejält mellan de olika kreditkorten gällande hur mycket återbäring man får. Så visst lönar det sig att jämföra.

Här kommer några exempel på vilka fördelar några av korten har:

ICA Banken Plus

Sedan ICA började med bankverksamhet har de bland annat fått utmärkelsen ”Årets bank” och ”Årets Mobilbank”. De har satsat mycket på att ha en kundvänlig bank som har tjänster som efterfrågas. Detta även gällande deras kreditkort. Kortet ICA Banken Plus ger 0,5% i bonus på vad man än köper med kortet. Utöver det ger kortet även 1% återbäring på allt som handlas på ICA.

Norwegian Bank Kreditkort

Ett kort som verkligen gynnar kortägaren med en generös bonus. För det första får man 1% på alla inköp. Detta alltså oavsett var man handlar. Dessutom får man mellan 5-20% bonus på alla flygresor som sker med bolaget Norwegian. Som om inte det vore nog erbjuder de ofta en startbonus på 275 cashpoints vilket motsvarar 300 svenska kronor.

Marginalen Gold

Ett ”lyxkort” med en rad fördelar. Inte minst att man får rabatt på en mängd olika restauranger och hotellnätter runt om i hela världen. Dessutom har kortet en prisgaranti. Man kan vara lugn att man alltid får billigaste priset. För om man köper något i en svensk affär och inser att det fanns billigare på ett annat ställe så ersätter kortet mellanskillnaden. Utöver det ingår en rad försäkringar. Bland annat leveransförsäkring vilket gör att man kan handla tryggare på nätet. Detta eftersom man får ersättning om det visar sig att de varor man har köpt inte kommer fram.

Detta var endast tre stycken kreditkort med återbäring / bonus, det finns betydligt fler exempel på kreditkort som ger bonus när du handlar, se till att utnyttja dem, det finns pengar att spara 🙂

Utnyttja kreditkortens bonusar