ICA börjar med valutapåslag på sitt kreditkort

ICA-banken är en av de få banker som länge erbjudit ett kreditkort helt utan uttagsavgifter eller valutapåslag utomlands. Men från och med 1:a mars 2016 tas fördelen med valutapåslaget bort. Från och med det datumet kommer påslaget att vara på 1,25% vilket är i nivå (eller lite lägre) med övriga kort på marknaden.

Det gör att ICA ställer sig på samma nivå, gällande just denna avgift, som de flesta andra kreditkort från matvarukedjorna. Hemköp har länge haft avgiften och COOP har avgiften på flera av deras bankkort. Däremot går det fortfarande att handla utomlands helt utan valutapåslag om man väljer Coop MedMera Mer.

Växlar över till konsumtionskort

Det är inte enbart denna förändring som sker under våren på ICA:s kort. En annan förändring är att de inför en allriskförsäkring och en förlängd garanti på kortet. Det är därmed tydligt att de växlar över från att vara ett eftertraktat resekreditkort (Bästa Resekortet 2015) till att allt mer lägga fokus på vardaglig konsumtion.

Fördelen med dessa två tillägg är att inköp av viss elektronik och hushållsapparater blir tryggare om de köps med kortet. Allriskförsäkringen är en allmän ”drulleförsäkring” som gäller för produkterna i fem år medan den förlängda garantin gör att ägaren får ett ”extra år” garanti utöver det som butiken ger vid köp.

ICAs Kreditkort går från rese till konsumtion